Calais

França reforça la presència policial al túnel del canal de la Mànega

La decisió del govern francès arriba després de l'intent més massiu d'entrada d'immigrants i refugiats, un dels quals ha mort quan intentava pujar a un camió

RedaccióActualitzat

El govern francès reforçarà la presència policial a l'entrada de l'Eurotúnel, que uneix França amb el Regne Unit pel canal de la Mànega. És una mesura per intentar combatre l'allau d'immigrants que en els últims dies proven d'accedir al túnel. A les últimes hores, més de 2.000 persones han mirat d'entrar-hi. I en l'intent, un ciutadà sudanès ha mort atropellat per un camió. Precisament ahir, els governs francès i anglès es van reunir per abordar la problemàtica.

Aquest dimecres, el ministre francès de l'Interior, Bernard Cazeneuve, ha anunciat que enviarà 120 agents suplementaris a Calais per reforçar la seguretat a l'entrada del túnel. Cazeneuve recorda que, des del 2012, s'han multiplicat per cinc els mitjans humans desplegats per l'executiu francès a la zona, i reclama un "plantejament global" del problema de la immigració a escala europea.

Els objectius de les autoritats, segons el titular d'Interior, és "mantenir l'ordre públic, desmantellar les xarxes il·legals de tràfic d'éssers humans, allunyar els clandestins del lloc i proporcionar solucions humanitàries als immigrants i als demandants d'asil".

El ministre ha explicat que els conflictes en països com Síria, l'Iraq i l'Afganistan han fet que augmenti el nombre d'immigrants i que aquesta situació tingui "repercussions particularment dures" a Calais, on diu que ara hi ha unes 3.000 persones que "intenten arribar a qualsevol preu al Regne Unit". Cazeneuve diu que París actua juntament amb Londres i destaca que el govern britànic acaba d'anunciar que invertirà 10 milions d'euros per millorar la seguretat en les instal·lacions de l'Eurotúnel.

Des de l'altra banda, David Cameron ha qualificat la situació al port de Calais de "molt preocupant". El primer ministre britànic ha promès més mesures de seguretat "per posar fi a tot això".

Cameron, que en aquests moments fa una visita oficial a Singapur, ha expressat la seva solidaritat "amb els turistes que tenen dificultats en l'accés a Calais pels incidents" i s'ha compromès a treballar amb França per resoldre aquest problema. "No té sentit buscar culpables. Es tracta de treballar amb els francesos, d'aplicar mesures de seguretat addicionals, invertir més on calgui.... El Regne Unit sempre hi estarà disposat", ha afirmat el mandatari britànic. Fonts del Ministeri de l'Interior han assenyalat que Londres i París han acordat treballar conjuntament per repatriar els immigrants als seus països d'origen.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut