París

França referma la seva solidaritat amb Espanya en la lluita contra el terrorisme

Una de les reaccions a l'anunci d'ETA de donar per finalitzat l'alto el foc ha vingut de França. El país veí ha refermat la seva solidaritat amb Espanya en la lluita contra el terrorisme. "França és sempre solidària amb Espanya", tant pel que fa a la lluita contra el terrorisme d'ETA, com als intents d'arribar a una solució política del conflicte, ha assegurat el portaveu de l'Elisi, David Martinon. Ja en la seva visita a Espanya la setmana passada, el president francès, Nicolas Sarkozy, va transmetre aquest mateix missatge a José Luis Rodríguez Zapatero.

Actualitzat

El govern francès ha lamentat "la mala notícia" de l'anunci de la ruptura de l'alto el foc per part d'ETA i ha garantit un "suport total" a Espanya "fins al final del terrorisme". Així ho ha afirmat el portaveu del ministeri francès d'Afers Estrangers, Jean-Baptiste Mattéi, a preguntes de la premsa sobre el comunicat d'ETA en què la banda ha anunciat que des de la pròxima mitjanit donarà per trencat l'alto el foc que va declarar el març del 2006.

El portaveu diplomàtic francès ha recordat que ja el 30 de desembre passat, ETA va atemptar amb un cotxe bomba contra l'aeroport de Madrid Barajas, i ha constatat que l'anunci d'ara suposa la confirmació de la ruptura de l'alto el foc que es va fer evident amb aquell atac de la banda.

El ministre ha recordat que de fet, aquest dijous, Nicolas Sarkozy ja va dir durant la seva visita a Espanya que la "unitat" era l'única via per fer front al terrorisme, i que França sempre seria al costat d'Espanya en la lluita antiterrorista.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut