França

França prohibeix els e-mails de feina fora d'hores d'oficina

Els treballadors francesos tenen, des d'avui, dret a desconnectar el mòbil i l'ordinador de la feina i ignorar els correus i whatsapps que els seus caps enviïn fora d'hores de treball

RedaccióActualitzat

T'és impossible desconnectar de la feina perquè el teu cap et bombardeja amb correus electrònics en les teves hores lliures? A França situacions com aquesta no es repetiran.

A partir d'avui, a França està prohibit enviar correus als treballadors fora de la jornada laboral i la desconnexió digital és un dret. És un dels apartats que recull la reforma laboral impulsada pel govern de François Hollande.

Per llei, els treballadors tenen dret a desconnectar el mòbil i l'ordinador de la feina i ignorar els correus i whatsapps que els seus caps enviïn fora d'hores d'oficina. A més, la llei recull que les empreses de més de 50 treballadors estaran obligades de regular la desconnexió dels seus treballadors.

L'objectiu és evitar l'estrès i permetre que els treballadors puguin desconnectar quan no són a la feina. A França nombrosos especialistes havien alertat de l'augment de casos de fatiga crònica, insomni, ansietat i mals de cap directament relacionats amb l'anomenada "síndrome de desgast ocupacional". La tenen els empleats que veuen com els seus superiors no respecten horaris de son o descans i els converteixen en veritables esclaus de la feina.

Però aquesta situació no és exclusiva dels francesos. Segons un estudi de l'empresa Regus, a Espanya un 65% dels treballadors asseguren que pateixen més estrès laboral que fa cinc anys. Segons les conclusions del mateix estudi, els enquestats reclamen més conciliació de la vida laboral i personal com a factor clau per disminuir l'estrès.

 

 

Anar al contingut