Imatge d'arxiu del president francès, Nicolas Sarkozy
Imatge d'arxiu del president francès, Nicolas Sarkozy
París

França obligarà les empreses amb dividends a pagar una prima als treballadors

El govern francès vol obligar les empreses de més de 50 treballadors que reparteixin dividends a pagar una prima a la seva plantilla. La quantitat a pagar es negociarà en cada cas. Amb aquesta maniobra, el president francès, Nicolas Sarkozy, voldria recentrar el seu discurs a nivell social a un any de les eleccions presidencials i quan la seva popularitat està molt desgastada. La mesura, que l'Elisi vol fer aprovar abans de l'estiu, no ha agradat ni als sindicats ni a la patronal.

Actualitzat
Nicolas Sarkozy s'ha defensat de les crítiques i ha afirmat que la mesura ha topat amb el conservadorisme d'uns i l'immobilisme d'uns altres. El president francès considera la mesura justa. "Quan una empresa dóna als seus accionistes beneficis superiors als de l'any anterior, això està molt bé,  però aleshores que també negociïn amb els treballadors una petita part d'aquest èxit. Crec que és just".

Alguns sindicats consideren que aquesta prima provocarà divisió entre els treballadors, mentre que des de la patronal critiquen el caràcter impositiu de la mesura.

La mesura serà obligatòria per a les empreses de més de 50 treballadors. La suma de la prima als empleats haurà de ser negociada en el si de cada empresa. Per a les empreses de menys de 50 assalariats es preveu un dispositiu similar, encara que serà optatiu.

L'Elisi vol posar en marxa la mesura abans de l'estiu amb la intenció que pugui entrar en funcionament abans de finals d'any.


Anar al contingut