El francès Batum intenta superar la defensa de Bogdanovic. (Foto: EFE)

França juga amb foc però aconsegueix no cremar-se davant Croàcia (69-64)

França espera rival del guanyador del duel de vuitens entre Espanya i Senegal després de derrotar Croàcia per 69 a 64. Després d'una primera part de molt baixa anotació, el partit s'ha animat en una segona part que ha vist com França semblava sentenciar i com Croàcia ha estat a punt d'aconseguir la gesta. Eslovènia ha eliminat la República Dominicana (61-71)

El partit entre França i Croàcia ha arribat al descans amb un resultat impropi d'uns vuitens de final d'un Mundial de bàsquet, 23 a 22. Amb unes  defenses molt tancades per part dels dos conjunts europeus i poca inspiració ofensiva, uns minuts d'encert de l'escorta Bojan Bogdanovic (27 punts, 6 rebots) han donat avantatge als croats en el primer quart. L'entrada dels suplents balcànics, però, han permès França igualar el marcador.

Tornant del descans França ha pogut córrer al contraatac liderada per Evan Fournier (13 punts). L'equip de Vincent Collet ha marxat de 16 punts davant un rival que ha desaparegut completament de la pista. Ja en l'últim quart Croàcia ha rebaixat el seu desavantatge per sota dels 10 punts després d'un triple de Bogdanovic.

El pivot blaugrana Ante Tomic (17 punts, 6 rebots) s'ha sumat a l'esforç ofensiu del seu company, i l'equip s'ha posat a només 6 punts de França. Bogadnovic, a 54 segons del final, ha tornat a anotar un triple després d'una pilota perduda dels francesos per posar els de Jasmin Repesa a 2 punts de l'empat. Però aquí s'ha acabat la seva remuntada.

Eslovènia, rival dels EUA en quarts

República Dominicana i Eslovènia han jugat una altra primera part de baixa anotació. Al final del primer quart, el marcador era un trist empat a 15. En el segon quart els caribenys han arribat a guanyar de set, però una reacció eslovena amb una tècnica a favor arran d'una caiguda simulada d'Edgar Sosa els ha permet arribar guanyant al descans, 28 a 38. El parcial ha estat de 2 a 17. Però els dominicans s'han agafat a l'esforç del pivot Jack Martínez (12 punts, 11 rebots) per posar-se a dos punts ja a l'últim quart. Els eslovens han recuperat un marge suficient per guanyar amb el seu encert des de la línia de 3 punts. Després d'aquest triomf per 61 a 71, Eslovènia s'enfrontarà en quarts als Estats Units.