París

França i el Regne Unit també marxaran de l'Afganistan progressivament

França i el Regne Unit també marxaran de l'Afganistan. En un comunicat, el palau de l'Elisi explica que França iniciarà una retirada progressiva dels seus 4.000 soldats al país, en un calendari similar al de la sortida nord-americana. El govern britànic també ha anunciat que marxarà de l'Afganistan i que espera ser fora abans del 2015.

Actualitzat
Després que Barack Obama hagi anunciat la retirada de les tropes nord-americanes de l'Afganistan, els governs de França i el Regne Unit també han fet un pas endavant i han explicat que deixaran el país de forma progressiva.

Aquest dimecres, el president nord-americà i el seu homòleg francès, Nicolas Sarkozy, han parlat per telèfon sobre les operacions militars a l'Afganistan, han analitzat els objectius i la feina feta i han marcat un calendari de retirada similar.

D'altra banda, el responsable d'Exteriors britànic, William Hague, s'ha reunit a Kabul amb el president Karzai. El Regne Unit té previst abandonar el país el 2015, tot i que la formació que proporciona a les tropes afganeses es podria allargar més temps. Des del 2001, 370 militars britànics han mort a l'Afganistan.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut