Eurocopa

França i Anglaterra passen a quarts en vèncer Suïssa i Croàcia, respectivament

França i Anglaterra són les dues seleccions del grup B classificades per als quarts de final de l'Eurocopa. La selecció francesa ha acabat líder de grup, amb set punts, en vèncer aquest vespre contra Suïssa per 1-3. El primer gol ha estat de Zidane, i els altres dos, de Henry. Anglaterra, que ha acabat segona amb sis punts, ha fet un gran partit contra Croàcia, a qui s'ha acabat imposant per 2-4, amb dos gols del jove Rooney. La selecció de Jacques Santini es trobarà a quarts amb Grècia, i la d'Sven Goran Eriksson, amb l'amfitriona.

Suïssa, 1 - França, 3 La selecció que dirigeix Santini ha hagut de recórrer a les seves estrelles per superar Suïssa. Zidane ha rematat una centrada de Pires, de nou en l'equip titular, per avançar el seu equip, en el minut 20. Sense el sancionat Frei, Suïssa ha presentat diverses novetats en la línia ofensiva i un dels debutants, el jove de 18 anys Johann Vonlanthen, ha fet la igualada només sis minuts més tard. Tot i així, França ha sentenciat amb dos gols de Thierry Henry. El primer, el del 2-1, ha estat de cap i gràcies a una assistència de Pires, i el del 3-1, després d'una llarga jugada individual. Croàcia, 2 - Anglaterra, 4 Anglaterra, en el seu duel amb Croàcia, ha hagut de capgirar un gol ben matiner de Niko Kovac, en el minut 5, per assegurar-se la classificació. Scholes, en aprofitar una pilota morta dins de l'àrea, ha equilibrat el partit i, a partir d'aleshores, ha començat el festival golejador dels anglesos. Els dos gols següents han tingut el mateix protagonista, Wayne Rooney; un, en el temps afegit de la primera part i l'altre, en el minut 68. El davanter de l'Everton, amb quatre gols en tres partits, és el màxim golejador del torneig. Tudor, amb una bona rematada de cap, ha retallat distàncies, però Lampard ha acabat definitivament amb les esperances de la selecció balcànica, a 10 minuts del final. Anglaterra jugarà els quarts de final contra Portugal.