Hollande passa revista a les tropes a la base de Toló. (Foto: Reuters)
Hollande passa revista a les tropes a la base de Toló. (Foto: Reuters)
París

França envia un portaavions a l'Iraq per reforçar la seva intervenció contra Estat Islàmic

Hollande ha mobilitzat prop de 10.500 soldats a França, xifra que per primer cop supera els militars desplegats a l'estranger

Actualitzat

El president de França, François Hollande, ha anunciat que s'ha mobilitzat el portaavions "Charles de Gaulle" per intervenir a l'Iraq amb "encara més força i intensitat" en cas que sigui necessari. En un discurs des de la base de Toló, al sud del país, Hollande ha indicat que aquesta operació es justifica per la situació actual a l'Orient Mitjà.

El portaavions treballarà amb les forces de la coalició internacional i millorarà la intervenció del país contra el grup jihadista Estat Islàmic.

El "Charles de Gaulle" és la joia de la Marina francesa. En paraules d'Hollande, és un instrument de "força i potència", "símbol" de la independència de França i de la seva "capacitat política, militar i diplomàtica".

Segons mitjans francesos, a bord del portaavions viatgen 2.000 marines, dotze caçabombarders Rafale i nou Súper Étendard, quatre helicòpters i un avió de vigilància. L'acompanyen, a més, una fragata de defensa antiaèria, un submarí nuclear d'atac i un petrolier per al subministrament. "Le Parisien" ho ha qualificat de "petit exèrcit".

El discurs d'Hollande arriba poques hores abans que s'ultimi un desplegament al país de 10.500 militars per garantir la seguretat interior. Aquesta xifra supera, per primer cop, el nombre de soldats mobilitzats a l'estranger, que és de 8.500 de soldados, i és una resposta ferma i clara als atemptats de la setmana passada que van deixar 17 morts.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut