El ministre d'Interior francès, Matthias Fekl
El ministre d'Interior francès, Matthias Fekl
París

França diu que l'entrega unilateral de les armes d'ETA és "un gran pas"

RedaccióActualitzat

"Un gran pas." Així ha definit el desarmament d'ETA el ministre d'Interior francès, Matthias Fekl. En una roda de premsa sense preguntes, el ministre ha explicat que la policia treballa per recuperar les armes que ha entregat l'organització.

Fekl assegura que "la restitució d'armes a la justícia només pot emmarcar-se en el respecte de l'estat de dret". I afegeix que la policia ja treballa per recuperar les armes i explosius dels vuit zulos, sota la direcció de la justícia.

"Aquesta etapa de neutralització d'un arsenal d'armes i explosius és un gran pas"

Per recuperar i neutralitzar l'arsenal s'han mobilitzat 180 policies i gendarmes de cossos antiavalots, així com una desena d'equips d'artificiers i "nombrosos efectius" de la Policia Judicial i dels serveis de seguretat interior.

"El nostre objectiu és que aquesta operació potencialment perillosa es faci en unes condicions que minimitzin al màxim els riscos per a la seguretat de les persones i dels béns"

Fekl també ha volgut tenir un record per a les víctimes d'ETA i la Guàrdia Civil:

"En aquest dia incontestablement important, tenim un record per a totes les víctimes, per als seus familiars, per als seus cercles pròxims, i en particular per als policies i els membres de la Guàrdia Civil"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut