Una japonesa se sotmet a les proves per mesurar la radioactivitat. (Foto: Reuters)
Una japonesa se sotmet a les proves per mesurar la radioactivitat. (Foto: Reuters)
París

França diu que "en el pitjor dels escenaris l'impacte de Fukushima serà superior al de Txernòbil"

França ha afirmat que la crisi nuclear que viu el Japó podria acabar desembocant en una catàstrofe pitjor que la de Txernòbil. El portaveu del govern francès, François Baroin, ha afirmat que "en el pitjor dels escenaris" que es preveuen per a la central nuclear de Fukushima es podria produir un "impacte superior" al de la catàstrofe de la nuclear ucraïnesa del 1986, considerat fins ara el pitjor accident nuclear de la història. Més tard, des del Ministeri d'Afers Estrangers francès s'ha demanat als seus ciutadans residents a les zones del Japó afectades pel terratrèmol i posterior tsunami que marxin cap a altres parts del país nipó o que tornin cap a França.

Actualitzat
L'aerolínia Air France ha augmentat "de manera significativa" la seva capacitat de transport amb sortida des del Japó, segons ha indicat un portaveu ministerial francès, que ha afegit que "en les circumstàncies actuals és difícil veure i avaluar quants francesos han abandonat ja Tòquio".

Segons xifres del ministeri francès, aquest dimecres al matí han arribat a l'aeroport Charles de Gaulle unes 185 persones, de les quals 80 eren menors de 12 anys, que vivien a la regió sinistrada de Sendai.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut