Manuel Valls en la conferència informativa d'aquest dimecres a l'Elisi.
Manuel Valls aposta per formar millor els joves en la diversitat i l'esperit cívic. (Foto: Reuters)
París

França destina 3.000 persones més a la lluita antiterrorista

Ho ha anunciat el primer ministre, Manuel Valls, que ha dit que el desplegament es farà en els pròxims tres anys i costarà uns 425 milions d'euros

RedaccióActualitzat

El govern francès ampliarà els serveis d'intel·ligència amb prop de 3.000 persones per millorar la lluita antiterrorista. El desplegament es farà en els pròxims tres anys i costarà uns 425 milions d'euros, segons ha anunciat el primer ministre francès, Manuel Valls, en una conferència de premsa al Palau de l'Elisi, a París, on ha informat de més mesures de seguretat.

L'executiu opta per ampliar els efectius per combatre el jihadisme dues setmanes després de les accions terroristes a la capital francesa. Les mesures de seguretat volen contrarestar l'amenaça jihadista, reforçar la cooperació antiterrorista i prevenir nous atemptats. Les noves directrius inclouen també projectes en matèria educativa per reforçar el respecte de la laïcitat en la societat francesa i formar millor els joves en la diversitat i l'esperit cívic. Aquest dimarts, Manuel Valls va admetre que a França hi ha un "apartheid territorial, social i ètnic", amb discriminacions quotidianes per l'origen familiar, el color de pell i contra les dones.

 

Anar al contingut