París

França demana que s'aturin definitivament les negociacions pel TTIP, el tractat de lliure comerç entre Europa i els EUA

Alemanya veu lluny l'acord, però Washington insisteix que tot continua avançant

RedaccióActualitzat
França vol aturar les negociacions del TTIP, el tractat de comerç amb els Estats Units. Ho ha anunciat el secretari d'Estat de Comerç francès, Matthias Fekl, en una emissora del seu país. Fekl ha explicat que el ministre ho proposarà en la cimera que se celebrarà a finals de setembre.

París és un dels països que s'han mostrat més crítics amb aquest tractat, ja que considera que el plantejament és molt beneficiós per als Estats Units, però no pas per a Europa.

En la mateixa línia es va manifestar aquest cap de setmana el viceministre d'Economia alemany, Sigmar Gabriel, que va anunciar el fracàs de les negociacions, i, aquest mateix dimarts, ho ha fet el ministre d'Afers Estrangers del gabinet d'Angela Merkel, que ha remarcat que els estàndards comercials de la UE estan molt allunyats dels americans.

Amb tot, des dels Estats Units contradiuen les versions alemanya i francesa, i afirmen que tot continua avançant i que l'objectiu és arribar a un acord abans de finals d'any.

Aquest dilluns, la Comissió Europea sortia al pas de les crítiques sorgides entre alguns països de la Unió, assegurant que les converses estan en un punt crucial i que l'objectiu continua sent tancar un acord amb l'administració Obama abans de finals d'any.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut