París

França convoca una cimera antiterrorista diumenge a París

El govern francès informa que ja són nou els detinguts arran de l'atemptat contra la revista "Charlie Hebdo"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, ha anunciat que París acollirà diumenge una cimera antiterrorista. La capital francesa reunirà els responsables d'Interior de països europeus més afectats pel terrorisme i també dels Estats Units. El mateix titular d'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat que serà present a la cimera. En la compareixença informativa, el ministre francès ha informat aquest vespre que ja són nou els detinguts arran de l'atemptat contra la revista satírica "Charlie Hebdo". Cazeneuve ha descartat qualsevol relació entre aquest atac i el tiroteig de Montrouge, al sud de París, on ha mort una agent.

Els germans Chérif Kouachi, de 32 anys, i Saïd Kouachi, de 34, han estat identificats com els autors materials de l'atac. Cazeneuve ha explicat en la roda informativa que el menor dels dos sospitosos l'han "reconegut formalment" com a "agressor" gràcies a una fotografia. Es tracta d'un home "amb domicili a Reims" i "sense feina" que "mai ha estat investigat ni condemnat". El seu germà, en canvi, ja figurava en els registres dels serveis antiterroristes francesos per suposades activitats jihadistes, ha dit el ministre francès.

Bernard Cazeneuve ha apel·lat a la "unitat nacional" i ha condemnat "amb la màxima fermesa" qualsevol tipus de "violència" o "profanació" contra locals de culte musulmà. En aquest sentit, el ministre ha afegit que les autoritats "no toleraran" cap acte "hostil" contra altres ciutadans "per raó del seu origen i religió". Cazeneuve ha assegurat amb contundència que "els autors d'aquests actes han de saber que seran investigats, arrestats i castigats", en al·lusió als atacs de represàlia que hi pugui haver com a resposta a l'atemptat contra el setmanari "Charlie Hebdo".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut