París

França continua aquest divendres les expulsions de gitanos tot i les crítiques rebudes

El govern de Nicolas Sarkozy preveu continuar aquest divendres l'expulsió de gitanos que viuen en campaments il·legals cap als seus països d'origen. Aquest divendres uns 130 gitanos romanesos i búlgars abandonaran França després que aquest dijous uns 70 arribessin a Bucarest en dos vols regulars. L'Elisi ha volgut respondre a les crítiques rebudes i ha explicat que des de principis d'any ja s'han utilitzat 24 vols regulars per repatriar gitanos romanesos i búlgars.

Actualitzat
El govern francès es manté ferm tot i les crítiques en els seus plans per expulsar 700 gitanos romanesos i búlgars del país i desmantellar així 300 poblats il·legals. El primer grup de gitanos expulsats de França va arribar aquest dijous a Bucarest en dos vols regulars i aquest divendres està previst que un altre grup de 130 també abandonin el país.

L'executiu de Nicolas Sarkozy ha respost a les crítiques rebudes per aquesta mesura. L'Elisi diu que aquest tipus d'expulsions ja s'havien fet abans i que s'estudia cada cas abans.

La majoria dels expulsats han acceptat 300 euros per marxar, i, ara, ho tindran més difícil per tornar, perquè el govern ha activat un nou sistema d'identificació.

Mentrestant, la Comissió Europea ha recordat a tots els estats membres que els gitanos tenen els mateixos drets que qualsevol altre ciutadà europeu i que, per tant, poden circular lliurement per tots els països de la Unió.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut