París

França condemna a 8 anys de presó els responsables de l'Arca de Zoè

La justícia francesa ha condemnat als sis membres de l'Arca de Zoè a 8 anys de presó. D'aquesta manera el tribunal ha subbstituït els 8 anys de treballs forçats als quals van ser condemnats els membres d'aquesta ONG per la justícia txadiana. Se'ls va acusar de temptativa de segrest de 103 infants del Darfur, que finalment va resultar que no eren òrfes. El tribunal francès, donat que a França no existeixen els treballs forçats, ha hagut d'adaptar la pena imposada per la justícia txadiana el passat 27 de desembre i, en aquest sentit, els ha condemnat a presó.

Actualitzat

Condemnats a 8 anys els sis francesos membres de l'organització l'Arca de Zoè que van ser acusats a l'octubre d'haver intentat segrestrar 103 nens txadians fent-los passar per orfes de guerra de la zona de Darfur, al Sudan.

La justícia d'aquell país els va condemnar a una pena de 8 anys de treballs forçats perquè els considerava culpables dels càrrecs d'intent de segrest i falsificació de documents. La sentència s'ajustava així al marge de petició de penes feta per la fiscalia del Txad, que havia sol·licitat entre 7 i 11 anys de treballs forçats. En el judici, l'acusació va assegurar que els cooperants van enganyar els pares perquè els lliuressin els nens amb promeses d'escolaritzar-los i així poder-los oferir en adopció a famílies franceses.

La pena dictada pel Txad ha estat commutada ara per un tribunal francès a 8 anys de presó, això sí, sense possibilitat de reducció de condemna. Se'ls considera culpables d'intentar segrestar els 103 menors provinents de Darfur.

Mentrestant, els membres de l'ONG mantenen la seva innocència i asseguren que van creure que els 103 nens que es volien endur eren orfes i que van ser enganyats pels intermediaris txadians.

Anar al contingut