El gel dels implants és de menys qualitat que la que deia el prospecte.
El gel dels implants és de menys qualitat que la que deia el prospecte.
París

França assegura que una vintena de dones amb pròtesis mamàries PIP han desenvolupat càncer

Les autoritats franceses han anunciat que una vintena de dones que porten pròtesis mamàries PIP han desenvolupat diversos tipus de càncer. 15 han estat diagnosticades de càncer de mama, tres casos més són de càncer al sistema limfàtic, una té càncer de pulmó i una altra, leucèmia. De tota manera, les autoritats sanitàries franceses insisteixen que no està demostrat que hi hagi una causa-efecte entre les pròtesis i el càncer.

RedaccióActualitzat
A França ja s'acumulen més de 2.000 denúncies, de les 30.000 pacients que es van implantar aquestes pròtesis. El desemble del 2009 es va prohibir la fabricació d'aquests implants perquè es va detectar que es feien amb silicona industrial en comptes de la mèdica.

El cas continua esquitxant altres països. La fiscalia de Torí, a Itàlia, ha obert una investigació sobre l'empresari francès fabricant d'aquestes pròtesis, Jean-Claude Mas, que ara planeja reflotar l'empresa. Les autoritats italianes s'han posat en alerta després de saber que aquest empresari feia servir silicona industrial en comptes de silicona mèdica per fabricar els implants.

El Ministeri de Sanitat espanyol ha habilitat a la seva pàgina web un apartat amb informació per a tots aquells ciutadans que tinguin dubtes sobre els implants PIP.

Afectades organitzades

Les dones que porten aquestes pròtesis mamàries a Sud-amèrica s'estan organitzant perquè se'ls retirin els implants gratuïtament.
Anar al contingut