François Hollande, president francès (Foto: EFE)
Hollande anuncia que França enviarà més militars a Mali (Foto: EFE)
Abu Dhabi i París

França anuncia el desplegament de 2.500 soldats a Mali per combatre els grups islamistes

França pensa desplegar progressivament fins a 2.500 soldats a Mali contra els rebels islamistes. El president francès, François Hollande, ha confirmat que aquesta nit hi ha hagut nous bombardejos a Mali contra objectius de grups armats islamistes del nord. Mentrestant, el titular d'Interior, Manuel Valls, ha afirmat que hi ha la "màxima vigilància" davant l'amenaça terrorista a França.

RedaccióActualitzat
El ministeri de Defensa ha informat que França pensa desplegar gradualment fins a 2.500 soldats a Mali per combatre els grups islamistes armats que ocupen el nord del país. A les últimes hores, el president francès, François Hollande, havia calculat en uns 750 els soldats implicats en l'operació i havia anunciat que aquesta xifra augmentaria als pròxims dies.

Hollande ha confirmat que les tropes franceses han llançat aquesta nit més bombardejos a Mali que han assolit els seus objectius contra els rebels islamistes. El president francès ha explicat que el desplegament de la força africana encara trigarà uns dies: "Confiem en la rapidesa en què podem aturar els agressors, els enemics, els terroristes. Després, amb els africans que es desplegaran, això encara trigarà ben bé una setmana, s'ha de permetre el retorn a la integritat territorial de Mali".

El cap de la diplomàcia francesa, Laurent Fabius, que acompanya Hollande en una visita a Abu Dhabi, als Emirats Àrabs Units, espera que els estats del Golf aportin suport logístic a les tropes africanes que s'hauran de desplegar sobre el terreny.

Des del govern francès, el ministre de relacions amb el Parlament ha lamentat "la mobilització mínima" a Mali per part de la Unió Europea.

L'ofensiva ha aconseguit expulsar els salafistes d'algunes ciutats del nord del país, la zona que controlen. Per contra, els rebels van anunciar ahir la captura d'una localitat amb una base militar important.

Aquest dilluns, el Consell de Seguretat de les Nacions Unides va donar suport a la intervenció francesa a Mali.

Pel que fa a l'amenaça terrorista contra França llançada pels rebels, el titular d'Interior, Manuel Valls, ha dit que cal ser prudent alhora que ha afirmat que es manté "la màxima vigilància". En una entrevista radiotelevisada a RMC i BFM TV, Valls ha assenyalat que hi ha "una amenaça present" d'atemptats terroristes a França. El ministre ha explicat: "Fem front a un enemic exterior i a un enemic interior", i ha remarcat que els serveis secrets "estan particularment atents dins i fora de França". El ministre ha recordat que s'han intensificat els controls d'algunes de les principals infraestructures de transports i ha esmentat en particular el cas dels ports del Mediterrani.




Anar al contingut