Fotos d'històries i emocions compartides, a "Estàs igual!"

Aquesta setmana, TV3 estrena el programa "Estàs igual!", presentat per l'actriu Cristina Brondo. Dijous, a les 22.35, els espectadors descobriran un nou espai de televisió original, emotiu i sorprenent, en què els protagonistes tenen l'oportunitat de retrobar-se amb el seu passat i repetir una fotografia de grup d'anys enrere.

Actualitzat

"En aquesta època tots érem feliços jugant a bàsquet", explica un dels protagonistes en un fragment del programa, que segons Cristina Brondo recupera "petits moments que marquen la història de la gent". Entre abraçades i llàgrimes d'alegria, "Estas igual!" fa reviure als participants experiències úniques del seu passat, com el cas d'un grup de voluntaris olímpics que van anar a Londres a aprendre anglès i el d'uns joves que van ser campions d'Espanya de voleibol. També hi participa algun protagonista conegut, com el cuiner Jordi Cruz, que rebrà una sorpresa en un dels capítols del programa.

Durant la presentació, aquest migdia a l'Escola Internacional de Fotografia Grisart de Barcelona, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha destacat l'aposta de la cadena per l'entreteniment amb "Estàs igual!", a partir "d'una idea molt interessant i divertida en què un grup de gent es troba gràcies a la iniciativa del programa".

El cap d'Entreteniment i Culturals de TV3, Cristian Trepat, s'ha mostrat molt content de poder estrenar "Estàs igual!", després d'un procés llarg de treball, en què "veurem històries de personatges i les seves emocions, amb les quals ens podem sentir identificats". Un programa amb què s'ha apostat per una cara nova, amb l'actriu Cristina Brondo, "que ja vam tenir fa molts anys a la sèrie 'Poblenou' i ens alegra que torni a TV3".

El director d'"Estàs igual!", Manu Menéndez, ha explicat el funcionament del programa, en què "el punt de partida i el final són dues fotografies, que tenen l'objectiu de repetir una foto antiga al mateix lloc i amb la mateixa gent a l'actualitat per poder reviure el moment inicial". Segons Menéndez, a partir de les fotos rebudes, "vam triar segons la varietat geogràfica, territorial, l'edat i la potència de les històries, que són personals però podrien ser universals".

Com a presentadora, entrevistadora i investigadora, Cristina Brondo ha viscut des del primer moment la tasca d'anar descobrint la vida dels protagonistes i se n'ha fet còmplice: "M'emociono perquè s'han convertit quasi en família. Com a actriu, m'agraden les històries i les emocions, que és el que té aquest programa". Per a Brondo, "el gran premi han estat els missatges d'agraïment després de cada retrobament, que en molts casos ha representat un abans i un després en les seves vides. Esperem que totes aquestes emocions arribin als espectadors".

El productor executiu d'"Estàs igual!", Ignasi Marcet, ha posat de relleu les dificultats de fer un programa imprevisible com aquest, ja que "hi ha informacions que ho canvien tot i la producció s'ha d'anar adaptant sobre la marxa". Segons Marcet, "el programa ha adaptat el format de "Get the Picture", intentant enriquir i potenciar les emocions, que permeten empatitzar amb públic de totes les edats i tot el territori". També ha destacat la part musical, amb la sintonia de Joan Colomo i la selecció de Miqui Puig.

Fent números, en tretze capítols de 50 minuts, surten a les fotos un total de 86 persones, que arriben a més d'un centenar comptant els testimonis que els envolten. El rodatge s'ha fet en 42 poblacions catalanes, en 10 de d'Estat, a Andorra, a Londres i a Holanda, per reconstruir fotos dels anys 70, 80, 90 i primers dels 2000.

"Estàs igual!" és una producció de TV3, amb la col·laboració de LaviniaNext, basada en el format original creat per Cwmni Da Cyf i distribuït per Nordic World.

tv3.cat/estasigual

facebook.com/estasigualTV3

twitter.com/estasigualTV3

instagram.com/estasigualTV3

Anar al contingut