El logo de Fotolog
El logo de Fotolog

Fotolog tanca sense dir adéu i deixa milions d'usuaris orfes de les seves fotografies

La xarxa social de fotografies, una de les primeres que va existir, ha suspès el seu servei sense avís

RedaccióActualitzat

Fotolog ens va seduir el 2002 amb una fórmula senzilla: un blog de fotografies. Des de llavors, milions de persones d'arreu del món s'havien fet addictes al poder de comunicar amb una imatge. Amb la fórmula d'ensenyar i mirar, Fotolog.com va arribar a tenir més de 33 milions d'usuaris fidels. Ara ha desaparegut. Per sempre?

La pàgina web de Fotolog.com ja no està disponible. L'empresa sembla que ha abaixat la persiana, però ho ha fet sense acomiadar-se ni donar explicacions. Simplement, no es pot accedir al servei. L'aplicació de Fotolog tampoc està disponible a les botigues d'Android i Apple. La van retirar el 5 de gener.

L'empresa no ha donat cap explicació. Ni tal sols als seus comptes a les xarxes socials, on l'últim missatge és del març de 2015.

El sobtat adéu deixa els usuaris sense el servei i, sobretot, sense les seves fotografies i els comentaris que s'hi van fer.

Xarxa social pionera

Fotolog es va convertir en una xarxa social abans de les xarxes socials. A Fotolog hi havia "selfies" abans que les anomessim "selfies", abans, fins i tot, que les càmeres en els mòbils fossin una realitat habitual.

Juntament amb MySpace, Fotolog va marcar una època a principis de segle XXI, especialment entre els adolescents que compartien milers de fotos cada dia. Ara, els usuaris es pregunten si mai podran recuperar les seves instantànies.

 

Anar al contingut