Londres

Fotografien un mico d'una espècie que es creia extingida fa més de 60 anys

Científics britànics han aconseguit fotografiar per primera vegada a Sri Lanka una espècie de mico que es creia extingida. Els científics van seguir el rastre del "Loris tardigradus nycticeboides", una subespècie del loris vermell, en les boscoses muntanyes de l'illa. Els experts de la London Zoological Society van guaitar l'animal durant més de 200 hores. El primat, de vida nocturna, només va ser vist quatre vegades des del 1937, i es considerava extingit del tot entre el 1939 i el 2002.

Actualitzat
El cap de l'equip científic, Saman Gamage, ha dit que el mamífer no havia estat vist en més de 60 anys i, per tant, es creia extingit. Però l'any 2002 un investigador va dir que havia vist un exemplar amb els seus ulls, cosa que va esperonar Gamage a organitzar una expedició per intentar localitzar-lo. "Estem entusiasmats per haver-ne aconseguit les primeres fotos i provar-ne l'existència", ha dit Craig Turner, biòleg de la societat, que està convençut que n'hi ha més exemplars en els boscos de Sri Lanka.

Es creu que la població d'aquests primats en el seu hàbitat dels boscos muntanyosos es va començar a reduir després que els colonitzadors britànics del segle XIX van desforestar àmplies àrees per plantar-hi cafè i te.
Anar al contingut