Barcelona

Foto dins la foto, l'aventura digital de Josep Ros Ribas

Al Palau Robert de Barcelona s'hi exposen fins al 27 de gener un miler d'instantànies que tenen una particularitat: s'han fet amb una càmera digital no professional i els protagonistes que hi apareixen són fotògrafs amateurs. La iniciativa és de Josep Ros Ribas, reconegut fotògraf del món del teatre, que ara ha volgut experimentar amb les possibilitats del món digital. Ribas ha sortit dels recintes teatrals i, durant tot un any, ha rastrejat els carrers amb una càmera petita amagada al palmell. Ha estat una recerca obsessiva, buscant subjectes que també estiguessin fotografiant. Una mena de foto dins de la foto, a partir del món de possibilitats que ofereix el món digital.

Actualitzat
El protagonista central és sempre la càmera digital domèstica i el seu usuari. I el resultat, més de mil fotos, exposades al Palau Robert de Barcelona a la manera d'un gran mosaic. Una allau d'informació digital que converteix els plafons en un conglomerat de píxels sorgits sempre de les escenes que ofereix la quotidianitat del carrer.

També les entrevistes serveixen per augmentar la nòmina de fotografiats. Una espècie de diari vital i visual en què el mateix Ribas s'autorepresenta, així com la seva filla, una petita fotògrafa en potència. Ribas afirma que amb la revolució digital tothom és fotògraf. Ell ha fet el pas a la digital amb alguns dubtes, però ara ja s'ha convertit en un caçador de fotografies radicalment digital.
Anar al contingut