<b>FORTUNY I LA LLÀNTIA MERAVELLOSA </b>seleccionat al FIFA de Mont-real.

El documental <b>"Fortuny i la llàntia meravellosa"</b>, amb la participació de Televisió de Catalunya, ha estat seleccionat a la secció competitiva del Festival Internacional du Films sur l'Art (FIFA) de Mont-real.
FORTUNY I LA LLÀNTIA MERAVELLOSA seleccionat al FIFA de Mont-real.

FORTUNY I LA LLÀNTIA MERAVELLOSA seleccionat al FIFA de Mont-real.

El documental "Fortuny i la llàntia meravellosa", amb la participació de Televisió de Catalunya, ha estat seleccionat a la secció competitiva del Festival Internacional du Films sur l'Art (FIFA) de Mont-real.
Actualitzat
Dirigida per Claudio Zulian, aquesta coproducció d'Acteon amb Televisió Espanyola i el Disseny Hub Barcelona, i amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i l'ICEC, explora la vida i obra de Marià Fortuny i Madrazo, que a cavall dels segles XIX i XX a través de la moda, els llums i l'escenografia, es converteix en un dels precursors del disseny més importants dels seu temps. Va ser, a més, un pintor i un fotògraf notable.
  
A partir de la figura de Marià Fortuny i Madrazo, el cineasta i videoartista Claudio Zulian traça un viatge de Barcelona a Venècia i de Granada a Dubai passant per París, a la recerca dels contagis culturals que es produeixen entre Orient i Occident, que són unes de les fonts principals de l'obra del dissenyador. En cada ciutat s'entrevisten a especialistes, de Francesc Espinet a Abdelwahab Meddeb, passant per Massimo Cacciari.

El documental aborda per aquesta via la qüestió de la identitat i de les seves mutacions: en el Dubai actual les llums dissenyades per Marià Fortuny i Madrazo, inspirant-se en un orient en part imaginari, vesteixen els interiors que volen reproduir un gust àrab clàssic...
 
Fortuny i la llàntia meravellosa ha estat anteriorment seleccionat per l'Aljazeera International Documentary Film Festival 2012, i nominat al premi al millor documental d'art al PriMED de Marsella 2011 (International Festival of Mediterranean Documentary Film and Reportage).
 
 
El certamen serà a Mont-real, del 14 al 24 de març.