Cornudella de Montsant

Fortes tempestes acompanyades de pedregada a les muntanyes de Prades

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat per les tempestes d'aquest dimarts a la tarda

Actualitzat

Tarda de ruixats intensos amb tempestes repartides per diversos punts del país. Al prelitoral, la Catalunya central i el Pirineu oriental, les tempestes descarreguen amb intensitat i, localment, acompanyades de calamarsa o pedra.

Les precipitacions més fortes s'han produït a les muntanyes de Prades, on han arribat a caure 47 litres per metre quadrat i on també ha caigut pedra. A Cornudella de Montsant, els ruixats han anat acompanyats de pedregades, en alguns casos amb mides superiors a una moneda de dos euros.

Les pluges es mantindran fins a les nou o les deu de la nit, però es preveu que, a l'hora de la revetlla, la majoria ja hauran marxat. De cara al dia de Sant Joan, tornarà l'estabilitat.

Activat el pla Inuncat

Protecció Civil ha activat aquest dimarts al matí l'alerta del pla Inuncat davant la previsió de tempestes a la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que els ruixats siguin intensos a les comarques d'Osona, el Berguedà, el Solsonès, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès.

Les precipitacions poden superar el llindar dels vint litres per metre quadrat en mitja hora i, a les zones on es preveu més afectació, podrien superar els quaranta litres per metre quadrat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut