Las Palmas de Gran Canaria

Fortes pluges causen destrosses i inundacions a les Canàries i obliguen a desallotjar 47 cases a Las Palmas

Una important borrasca està afectant gran part de les Canàries. La pitjor part se l'ha endut l'illa de Hierro, on han caigut 500 litres en només 36 hores i ja es parla del pitjor desastre natural de la història. A la capital, Las Palmas, les fortes pluges han ensorrat dos murs de contenció que han sepultat alguns cotxes i han obligat a desallotjar 47 habitatges. La borrasca, que manté tota la comunitat en alerta, ha causat nombroses inundacions, problemes al clavegueram i ha obligat a tallar algunes carreteres. A la Península, algunes comunitats encara pateixen els efectes del mal temps. La pluja i el vent han substituït la neu i a Andalusia, hi ha carreteres tallades i problemes de subministrament elèctric.

Actualitzat

A les Canàries han hagut d'evacuar un edifici per la caiguda d'un mur a Las Palmas causada per les fortes pluges. Diversos vehicles han quedat sepultats sota els enderrocs, que han fet malbé la façana d'un edifici pròxim de 47 habitatges d'on han estat desallotjats els veïns. Dos d'ells han hagut de ser atesos al centre de salut de Jinámar afectats per una crisi d'ansietat. Els tècnics municipals desplaçats a la zona estudien ara si caldrà desallotjar més habitatges.

Aquest fenomen meteorològic advers ja va afectar dissabte amb més intensitat l'illa de Hierro. De fet, el president del Cabildo, Tomas Padrón, ha assegurat que el pas de la borrasca ha suposat el "pitjor desastre natural" de la història de la regió, que ja va patir la tempesta tropical "Delta" fa dos anys i un incendi forestal el 2006. Hierro s'enfronta a uns danys superiors als ocasionats per la tempesta "Delta" i l'illa trigarà mesos a recuperar-se.

El govern canari ha prorrogat la situació d'alerta màxima per pluges que podrien arribar als 150 litres per metre quadrat en dotze hores a les illes de Lanzarote i Fuerteventura.

El temporal remet

Les temperatures mínimes se suavitzaran durant les pròximes hores encara que continuaran les gelades i els termòmetres registraran valors per sota de zero en moltes capitals. Les previsions de l'Institut Nacional de Meteorologia apunten a un lleuger ascens de les temperatures, tant de les màximes en les hores centrals del dia com de les mínimes que es registren durant la nit.

A més de les gelades a l'interior, l'Institut Meteorològic destaca que hi pot haver problemes per la pluja a les Canàries i pel vent a Andalusia, Múrcia i Alacant, al sud de Castella-la Manxa i en agunes zones d'Extremadura. De fet, aquest canvi de neu per pluja i vent ja s'ha començat a fer notar. La connexió marítima entre Ceuta i Algesires ha quedat tallada mentre duri el vent. A Màlaga les ones han arribat fins a alguns habitatges del poble de Mezquitilla i ja traspassen la carretera N-340. Aquesta és una de les zones més afectades pel temporal de llevant que castiga la província i un dels punts on s'estan generant més problemes és el municipi de Vélez-Màlaga, que registra incidències en els seus 22 quilòmetres de litoral.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut