Manifestació dels CDRs de rebuig a la presència del rei
Manifestació dels CDRs de rebuig a la presència del rei
Barcelona

Manifestació dels CDRs per rebutjar la presència del rei Felip VI

Els Mossos han desallotjat un grup d'alumnes de l'ESMUC, que té la seu a L'Auditori

RedaccióActualitzat

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han mostrat el seu rebuig a la presència del rei Felip VI a Barcelona. El rei ha assistit al lliurament de despatxos de títols de jutge de l'Escola Judicial en un acte a L'Auditori.

Els CDRs s'han concentrat al pont de Marina a quarts de dotze del matí i l'han tallat durant uns minuts. Davant del fort dispositiu dels Mossos, que no deixava acostar-se a L'Auditori, han decidit marxar en manifestació cap a la cruïlla de Marina amb Meridiana. 

 


Després els manifestants s'han tornat a dirigir cap al perímetre que els Mossos d'Esquadra han blindat al voltant de L'Auditori.

Els CDRs volien mostrar, amb el lema "Fem fora la (in)justícia espanyola", el rebuig al monarca espanyol que, diuen, no els representa, i al sistema judicial pels processos i els empresonaments dels líders independentistes.

També consideren el menyspreu que representa que no s'hagi convidat a l'acte cap autoritat catalana.

La protesta ha estat dissolta sense incidències a la cruïlla entre l'avinguda Meridiana i el carrer Padilla a primera hora de la tarda.

Segons la Guàrdia Urbana, han participat en les protestes unes 180 persones, una xifra que algunes agències d'informació eleven fins a les 500

Estudiants a la porta de L'Auditori

En paral·lel, un grup d'un centenar d'estudiants s'han concentrat davant de l'ESMUC, l'Escola Superior de Música de Catalunya, a pocs metres de la porta per on havia d'accedir el monarca a L'Auditori.

Els estudiants de l'escola de música, que té la seu a L'Auditori, no han pogut accedir al centrei els que han arribat més d'hora han estat escorcollats. Els Mossos han començat a desallotjar-los i els joves han oposat resistència passiva, de manera que els han hagut de treure un a un.

 

 

 

Segons han dit, altres anys, coincidint amb l'acte, feien una interpretació musical al carrer que aquest dilluns no se'ls ha permès. A banda de treure'ls un a un, també s'han retirat els altaveus. Els alumnes han respost cantant "Els segadors" i amb raps de Valtonyc.

A les tres de la tarda s'ha aixecat el dispositiu de seguretat i ja es pot accedir al centre.

 

Des del centre s'han mostrat indignats perquè no se'ls havia comunicat que hi hauria aquestes mesures de seguretat i que les portes d'entrada i sortida estarien bloquejades.


Fort desplegament

A més de l'helicòpter que ha sobrevolat la ciutat, a L'Auditori s'han desplegat fortes mesures de seguretat. Els Mossos d'Esquadra han retirat els vehicles aparcats al voltant de l'edifici en previsió de les protestes convocades pels Comitès de Defensa de la República (CDR) amb motiu de la presència del rei Felip VI.


Al perímetre de L'Auditori no hi havia aparcada cap moto ni cotxe ni bicicleta. Les furgonetes dels Mossos d'Esquadra han estat repartides en diversos punts propers a L'Auditori, com al pont de Marina, a la rotonda de la Meridiana.

 

 

 

 

El recinte ha estat envoltat de tanques i s'hi han desplegat un gran nombre d'efectius dels Mossos d'Esquadra.

ARXIVAT A:
BorbonsJudicialProcés catalàArticle 155CDR
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut