Barcelona

Fort augment del nombre d'efectius del CNI a Catalunya en l'últim any

El nombre d'agents ha augmentat de forma significativa des del març passat, segons han confirmat a TV3 fonts policials catalanes. Al govern espanyol no li consta aquest increment d'efectius dels serveis d'intel·ligència, i el CNI, que ni el confirma ni el desmenteix, assegura que en tot cas seria perquè ho requereix la seguretat dels ciutadans.

RedaccióActualitzat
El Centre Nacional d'Intel·ligència, el CNI, ha augmentat significativament els efectius a Catalunya des de fa gairebé un any, segons han confirmat a TV3 fonts policials catalanes. Al govern espanyol no li consta aquest increment, i el CNI, que ni el confirma ni el desmenteix, assegura que en tot cas seria perquè ho requereix la seguretat dels ciutadans.

Concretament, i segons fonts consultades per TV3, l'arribada d'agents del CNI va començar al març de l'any passat, i molts van venir d'Euskadi, perquè allà ja no hi són tan necessaris des del final de la violència d'ETA. Recordem que el 10 de març del 2012 es constituïa l'Assemblea Nacional Catalana, que, mesos més tard, va convocar la manifestació de l'Onze de Setembre. No obstant, ja feia un any que les entitats que van acabar donant pas a l'Assemblea organitzaven consultes sobiranistes a diferents municipis catalans.

Segons fonts del CNI, el seu desplegament està classificat com a secret per llei, i ni confirmen ni desmenteixen aquesta informació. En tot cas, puntualitzen que si s'hagués augmentat el nombre d'agents a Catalunya, seria perquè la situació de seguretat dels ciutadans espanyols ho requereix. 

La seu dels agents del CNI destinats a Catalunya és a l'encreuament de l'avinguda Diagonal de Barcelona amb la Gran Via de Carles III. Des d'aquí fan feines de suport i logística, i es dediquen a la seva funció principal: obtenir informació de tota mena.

En un principi, els agents estarien en aquest edifici militar a l'espera d'anar a altres punts de la ciutat per treballar més anònimament. Per qüestions de seguretat, els agents canvien sovint la ubicació de les seves oficines, com va poder constatar una font consultada per TV3.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut