Barcelona

Fornesa passa el relleu a Fainé al capdavant de Criteria, que augmenta un 10% els seus beneficis

El "holding" d'empreses participades per La Caixa, Criteria, ha presentat el balanç dels primers tres mesos de l'any. Tot i la crisi econòmica, Criteria ha augmentat un 10% els seus beneficis fins a arribar als 414 milions d'euros. El president de Criteria, Ricard Fornesa, ha aprofitat la presentació de resultats per anunciar que deixa el càrrec. El president de La Caixa, Isidré Fainé, serà el seu substitut.

Actualitzat
Fornesa ha fet broma sobre la seva marxa. "Em diuen que l'acció s'ha col·locat avui als 3 euros. Ha de pujar perquè els amics estan descomptant la meva sortida". Fornesa farà afectiva la seva renúncia davant el consell posterior a la junta d'accionistes, com ja va dir el mes de febrer passat.

Isidre Fainé assumirà el lloc de Ricard Fornesa, que ocuparà la presidència d'honor de Criteria. Juan Maria Nin passarà a ser el vicepresident del "holding" d'empreses participades per La Caixa.

Les bones dades de Criteria s'expliquen sobretot pels dividends recurrents percebuts per la societat, que s'han situat en els 520 milions d'euros.

El deute a llarg termini de Criteria ha assolit els 4.862 milions d'euros en acabar el trimestre, cosa que representa un increment del 23% respecte al que es va registrar a final d'any.
Anar al contingut