El conseller d'Interior cessat, Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu (ACN)
El conseller d'Interior cessat, Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu (ACN)

Forn va dir a Llarena que l'1-O Pérez de los Cobos no va coordinar les policies

Es divulguen les gravacions de la declaració de Joaquim Forn al Tribunal Suprem

redaccióActualitzat

En la seva declaració davant del jutge Pablo Llarena al Tribunal Suprem, Joaquim Forn va negar de manera taxativa que s'utilitzés els Mossos d'Esquadra per afavorir la celebració del referèndum.

En canvi, Forn va denunciar al jutge que Diego Pérez de los Cobos, el coronel de la Guàrdia Civil responsable del dispositiu, va deixar plantats els Mossos:

"El senyor Pérez de los Cobos, per al dia 1, havia previst quatre reunions dels diferents cossos de policia. A la primera, a les 9 del matí, l'únic cos que hi va assistir van ser els Mossos d'Esquadra. Ni la Guàrdia Civil ni la Policia Nacional no hi van anar. Quan, crec que va ser el major Trapero, l'hi va fer saber al senyor Pérez de los Cobos, aquest va dir que s'havien oblidat de la reunió i que la resta quedaven desconvocades."

"Això a nosaltres ens va doler, perquè eren reunions importants de coordinació. Hi havia coordinació, sí, però no al nivell més alt. Hi havia coordinació a nivell de les delegacions del govern i amb participació de diferents cossos policials, però aquesta era una reunió important."

Igual com va fer Jordi Sànchez, Joaquim Forn va assegurar a Llarena que no preveia cap tipus de violència l'1 d'octubre. Una declaració que, de moment, no li ha servit per sortir de la presó.

És el segon dia consecutiu que el diari "La Vanguardia" divulga les gravacions de les declaracions dels líders independentistes empresonats. Aquest dimecres va començar amb les declaracions de Jordi Sànchez i també les d'Oriol Junqueras.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OGovern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut