Forn, Turull i Ponsatí prenen possessió prometent lleialtat al president

RedaccióActualitzat

Els nous consellers del govern de Carles Puigdemont ja han pres possessió. En un acte institucional al Palau de la Generalitat, Joaquim Forn, Clara Ponsatí i Jordi Turull han agafat el relleu de Jordi Jané, Meritxell Ruiz i Neus Munté.

Els nous consellers han promès el càrrec amb lleialtat al president seguint la fórmula tradicional de resposta al pregunta de Puigdemont:

"Prometeu complir fidelment, d'acord amb la llei, les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat?"

El primer de prendre possessió del càrrec ha estat el fins ara president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, que assumeix les competències de la conselleria de Presidència i serà portaveu de l'executiu, en substitució de Neus Munté.

Després de prometre davant el president, els nous consellers han saludat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que els ha rebut una amb una encaixada efusiva i els ha donat paraules d'ànim:

 

Després de Turull, ha promès el càrrec la consellera d'Ensenyament, l'economista Clara Ponsatí, catedràtica a la universitat escocesa de Saint Andrews, que pren el relleu a Meritxell Ruiz.

I finalment també ha promès el càrrec Joaquim Forn, fins ara portaveu del PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona, que pren el relleu de Jordi Jané a Interior.

 

Victor Cullell també ha estat nomenat sou secretari del govern en substitució de Joan Vidal. Cullell ha tingut estrenat el càrrec llegint precisament el decret de nomenament dels tres nous consellers:

 

Paraules d'agraïment de Puigdemont

En el seu parlament, el president de la Generalitat ha fet un reconeixement a la tasca feta per cadascun dels tres consellers i el secretari del govern sortints.

Puigdemont ha destacat la lleialtat, el rigor i la transversalitat de Joan Vidal, el compromís de Jané, la capacitat de consens de Ruiz i la dedicació i paciència de Munté.

El president ha tingut un missatge especial per a la consellera Neus Munté que s'ha emocionat durant el discurs del president:

"T'agraeixo molt especialment la paciència, la teva funció de portaveu d'un govern d'aquesta transcendència, d'aquesta complexitat. Has deixat amb molt bon nom el govern allà on l'has representats, especialment davant els mitjans de comunicació, on cada dimarts t'ha tocat donar la cara i ho has fer amb una dignitat que ens ha meravellat."

 

L'acte institucional de presa de possessió ha durat tot just mitja hora i s'ha fet al Saló de Sant Jordi, al Palau de la Generalitat. Aquesta és la nova foto de tots els consellers del govern:

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut