Joaquim Forn
Joaquim Forn
Madrid

Forn i Sànchez demanen al Suprem tornar a declarar al més aviat possible

El conseller destituït pel 155 vol que s'abordin "profusament" els fets objecte de la querella

Actualitzat

El conseller Joaquim Forn, destituït en aplicació del 155, ha demanat al jutge de Tribunal Suprem Pablo Llarena que el torni a citar al més aviat possible per respondre "profusament" a totes les qüestions en la causa de rebel·lió, sedició i malversació i no només per la seva estada a la presó.

També ho ha fet la defensa de Jordi Sànchez. El líder de l'ANC empresonat ha mostrat la seva voluntat de declarar sobre tot el que estigui relacionat amb la causa, i no només per revisar la situació de presó, com va passar divendres.

L'escrit de l'advocat de Forn diu que divendres passat Forn va anar al Suprem "amb la ferma voluntat de respondre a totes les preguntes i donar explicacions de tot el que se li atribueix en la querella de la fiscalia".

No obstant, diu l'escrit, Llarena va advertir a l'inici de l'interrogatori que la declaració només era per tractar la situació personal i no per entrar al fons dels fets. Forn vol que la nova declaració que demana sigui per declarar "profusament sobre els fets objecte de la querella" i no només sobre la seva situació personal.

"Tant és així que l'instructor no ha permès a les defenses d'altres investigats intervenir en la diligència (ni tan sols van poder entrar-hi) perquè no era una declaració en tota regla sinó una mera compareixença".


El recurs de la defensa sosté que "abordar el fons de l'assumpte resulta indefugible per al dret de defensa" i que "la costosa situació en què es troba Joaquim Forn des de fa més d'un mes fa que es practiqui una declaració en tota regla sense més demora".

Junqueras i Forn, junts

Oriol Junqueras demanarà presentar un recurs contra el seu manteniment a presó. Junqueras, a partir d'avui, comparteix cel·la amb Joaquim Forn, després de l'alliberament de Carles Mundó, amb qui compartia l'espai.

Les peticions arriben l'endemà que el jutge Llarena hagi decidit mantenir-lo en presó incondicional juntament amb el vicepresident cessat també pel 155, Oriol Junqueras, així com Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Per als altres encausats, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, va dictar presó eludible mitjançant una fiança de 100.000 euros.

Anar al contingut