Pla mig de tres agents dels mossos d'Esquadra i dos de la Guàrdia Civil davant la seu del Departametn d'Economia i Finances a la Rambla Ca…
Tres agents dels Mossos d'Esquadra i dos de la Guàrdia Civil davant la seu del Departametn d'Economia i Finances a la Rambla Catalunya de Barcelona el 20 de setembre de 2017 (horitzontal).

Forn diu que l'Estat prepara la "intervenció directa" dels Mossos d'Esquadra

El conseller d'Interior diu que l'enviament de reforços a Catalunya respon a la voluntat d'intervenir la policia

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, respon a la carta que li ha enviat el ministre de l'Interior on anuncia l'enviament de reforços a Catalunya. Considera que s'està preparant la intervenció dels Mossos per part de l'Estat.

En la carta, el ministeri diu que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil actuaran als carrers per garantir l'ordre públic d'ara endavant en situacions d'aldarulls.

"Estem en una situació d'intervenció directa de la policia. S'ha fet amb la hisenda catalana i ara es vol fer amb la policia."

Aquest enviament d'agents es fa en virtut de dos articles de la llei de 1986. Són, segons Forn, l'article 38.2 i el 46 de la Llei Orgànica de Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat. Segons forn, l'Estat vol utilitzar aquesta llei per fer que "els Mossos no puguin decidir com actuar". 

"L'article preveu que quan concorren diferents policies, la direcció correspon a la policia de l'Estat. Per tant, estem en una situació de clara  vulneració de les competències de la policia de Catalunya."

 

Forn ha explicat que respondrà a la carta "agraint l'oferta" del ministeri, però dient "que no calen". Assegura que els Mossos poden controlar la situació.

La carta del ministeri i els "aldarulls"

El ministre de l'Interior ha comunicat avui el conseller Forn que està enviant més reforços de Guàrdia Civil i policia a Catalunya. Segons el ministeri, aquests agents faran de suport als Mossos en tasques de vigilància al carrer i han de garantir l'ordre públic. Però en la mateixa carta, adverteix que actuaran en cas de referèndum il·legal.

Els Mossos estaven en el punt de mira des del 7 de setembre, quan el fiscal general va donar la instrucció per perseguir tot el que està relacionat amb el referèndum de l'1 d'octubre. Des de llavors la policia ha garantit l'ordre i la seguretat i en paraules del major dels Mossos Josep Lluís Trapero s'ha intentat ser curós i restrictiu en l'ús de la força.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut