Ciutat de Mèxic

Forces de seguretat mexicanes alliberen el passatge de l'avió segrestat i detenen el segrestador

La policia mexicana ha assegurat que el segrest de l'avió de la companyia Aeroméxico que s'havia enlairat de Cancún l'ha protagonitzat un home sol. Segons fonts oficials, es tracta d'un ciutadà bolivià resident a Mèxic amb antecedents penals que assegurava que complia una missió divina. Les mateixes fonts oficials han explicat que les altres set persones detingudes en un principi eren passatgers arrestats en moments de confusió. El segrestador ha fet aterrar l'aparell a Mèxic DF, on la tripulació i els 104 passatgers han estat alliberats després d'haver passat 45 minuts retinguts a l'avió.

Actualitzat
Contràriament al que apuntaven les primeres informacions, només un home hauria estat el responsable del segrest de l'avió Boeing 737 de la companyia Aeroméxico quan s'enlairava de Cancún. L'home ha obligat el pilot a sobrevolar Ciutat de Mèxic diverses vegades fins que li ha fet saber que no quedava combustible i calia aterrar. L'aparell ha tocat terra a l'aeroport de la ciutat poca estona després. El segrestador amenaçava de detonar uns suposats explosius que portava a sobre si no podia entrevistar-se amb el president del país, Felipe Calderón.

Els 104 passatgers de la nau han estat tres quarts d'hora dins de l'aparell quan el segrestador els ha començat a alliberar, moment en què les forces de seguretat mexicanes han aprofitat per assaltar-lo. D'aquesta manera han acabat d'alliberar el passatge i han detingut el segrestador. Les forces de seguretat han pogut comprovar que l'home no duia explosius.
Anar al contingut