Teresa Forcades durant la presentació del seu llibre "Per amor a la justícia"
Teresa Forcades durant la presentació del seu llibre "Per amor a la justícia"
Barcelona

Forcades diu que la campanya a favor de la vacunació desprestigia el Col·legi de Metges

La líder de Procés Constituent critica el tabú respecte a les "vacunes dolentes"

RedaccióActualitzat

A Teresa Forcades no li agrada la campanya a favor de la vacunació del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. La monja benedictina considera que la campanya, que inclou personalitats que es pronuncien a favor de les vacunes, desprestigia el Col·legi.

En una entrevista a Europa Press, Forcades assegura que la campanya simplifica el debat de les vacunes i només donen com a vàlida l'opció de vacunar-se.

 "Què volem? Infantilitzar la població? Intentar que la població obeeixi codis cada vegada més emocionals, més simples i avalats per futbolistes?"

La campanya es va engegar arran del cas del nen d'Olot, de 6 anys, afectat de diftèria perquè no estava vacunat i que va acabar morint. A la campanya, amb el lema "Vacunar és protegir", hi participen personalitats del món cultural, esportiu i periodístic.

"Un discurs tabú"

Forcades ha criticat "que sigui tabú el discurs sobre les vacunes dolentes". Segons la monja, el debat no pot ser "vacunes sí o no", sinó que hauria de reflectir una mica més la complexitat de la realitat.

La líder de Procés Constituent ha declarat que la situació actual "és un abús, perquè hem deixat una cosa tan delicada, com els medicaments i la salut, en mans de companyies amb un ànim de lucre insaciable".

A més, ha tornat a posar èmfasi en la qüestió de les vacunes que no tenen eficàcia demostrada i inclouen agents tòxics que no són bons per a la salut, i ha posat com a exemple la del papil·loma humà, que diversos països han retirat.

Forcades lamenta que es vegi com un escàndol el fet de dir públicament que hi ha vacunes incloses en el calendari obligatori que, assegura, no són bones o que no són eficaces, o que segons ella inclouen agents que són tòxics per a la salut.

Anar al contingut