Barcelona

Forcadell sobre la prohibició d'estelades: "El més trist és que no m'estranya"

La presidenta del Parlament treu importància a la polèmica sobre la visita d'Arnaldo Otegi i assegura que forma part de l'"absoluta normalitat" del dia a dia de la institució

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha referit aquest dijous al matí a la prohibició de banderes estelades a la final de la Copa del Rei de futbol, que es jugarà dissabte a Madrid entre el FC Barcelona i el Sevilla. Entrevistada a "Els matins" de TV3, Forcadell ha afirmat que és una mostra més de la judicialització de la política:

"El més trist de tot és que no m'estranya, és la manera d'actuar de l'estat espanyol, judicialitzant fets polítics. Sembla mentida que això pugui passar a la Unió Europea i en un país democràtic, és un atac a la llibertat d'expressió."

Preguntada per si el Parlament emprendria alguna iniciativa sobre aquesta polèmica, Forcadell ha dit que això "dependrà de la voluntat dels grups parlamentaris".

Sobre la visita d'Otegi: "Forma part del meu deure rebre líders de partits polítics"

Forcadell ha dit que en cap moment es va plantejar no rebre Otegi en la visita que aquest va fer aquest dimecres a la institució. La presidenta del Parlament ha afirmat que si no l'hagués rebut "hauria faltat al meu deure institucional":

"Forma part del meu deure de presidenta rebre secretaris generals de partits polítics. Vam rebre el senyor Arnaldo Otegi com hem rebut tantes i tantes persones diferents, que pensen de manera diferent."

Forcadell es va reunir durant 30 minuts amb Otegi, i el va trobar, ha dit, molt interessat "en la via democràtica i pacífica". Ha dit que van estar d'acord que "l'esquerra abertzale encara ha de fer molts passos de cara a la reconciliació", però ha afegit que creu que està en el bon camí. Respecte a la polèmica viscuda al Parlament durant la visita, Carme Forcadell ha assegurat que reflecteix la pluralitat del país:

"Això ho vivim aquí al Parlament amb absoluta normalitat perquè és el que passa al dia a dia, i és així perquè el país és així. I en tot cas, nosaltres el que hem de fer és positivitzar-ho i viure-ho amb absoluta normalitat. Entenem que el Parlament és la seu del diàleg, la seu del debat, i per tant s'hi ha de poder parlar de tot i ha d'estar absolutament obert a tothom sempre que aposti per la via del diàleg i per la via de la democràcia."

Sobre les dures crítiques rebudes per part de José Vargas, president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), que es va queixar que la presidenta del Parlament no els hagués rebut abans que Otegi tot i haver-ho demanat el febrer, Forcadell ha assegurat que no hi va haver cap petició formal i que en la reunió que tindrà amb ell i amb altres representants de víctimes dilluns que ve "ho podrem aclarir".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut