Barcelona

Forcadell rebrà Otegi al Parlament malgrat les crítiques de Ciutadans i el PPC

El secretari general de Sortu ha estat convidat a la cambra per la CUP perquè participi a la comissió d'exteriors

RedaccióActualitzat

Controvèrsia per la visita, demà al Parlament, del líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi, pocs mesos després d'haver sortit de la presó. La presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, rebrà demà formalment el secretari general de Sortu, en el transcurs de la seva visita a la cambra legislativa catalana, malgrat les crítiques de formacions com Ciutadans i el PPC. De fet, els populars han organitzat una reunió amb representants de les víctimes del terrorisme, a la mateixa hora que membres de la comissió d'exteriors es veuran amb Otegi.

Fonts de la presidència del Parlament han confirmat aquest migdia que Forcadell es reunirà amb Otegi al seu despatx oficial, i que molt probablement, serà a partir de les 14.00, durant la pausa prevista en el ple de la cambra perquè els diputats puguin anar a dinar.

Prèviament a aquesta reunió, Otegi assistirà a una altra trobada amb els portaveus de la Comissió d'Acció Exterior i Cooperació del Parlament. La Comissió d'Acció Exterior i Cooperació ja ha tingut anteriorment trobades amb dirigents de partits i representants institucionals.

Des del govern, la Consellera de Presidència i portaveu, Neus Munté, ha dit que respecten que el Parlament i els grups "invitin, rebin i dialoguin amb qui considerin oportú". "El màxim respecte sobre aquesta qüestió", ha expressat la portaveu, que ha aclarit que no està previst que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rebi Otegi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut