Forcadell: "Rajoy ha anunciat un cop d'estat de facto a les institucions catalanes"

La presidenta del Parlament diu que l'actuació de Rajoy és un cop autoritari en un estat membre de la comunitat europea que pretén acabar amb la cambra i els seus representants

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, fa una declaració institucional acompanyat de membres de la mesa. Forcadell ha dit que Mariano Rajoy i el govern espanyol han fet un cop d'estat de facto per apropiar-se de les institucions catalanes:

"Rajoy ha traspassat tots els límits i ha anunciat un cop d'estat de facto. Un cop a la democràcia a l'Europa del segle XXI."

"El president Rajoy no és conscient que atacant els representants electes està atacant els ciutadans d'aquest país"

Forcadell ha dit que el 10 d'octubre el president del govern espanyol va rebre una proposta de diàleg per part de Puigdemont i la reacció va ser l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, únicament per les seves idees.

Avui, la reacció ha estat la d'escapçar les institucions catalanes, perquè, segons ha especificat, el que volen és "acabar amb un parlament de 135 diputats elegit democràticament".

Ha insistit que l'actuació de Rajoy és un cop autoritari dintre d'un estat membre de la comunitat europea que pretén acabar amb un parlament i els seus representants. El govern espanyol, ha dit, vol censurar i vetar, sotmetre el parlament a la seva voluntat. Actuant així, ha explicat, s'ataca els representants dels parlamentaris, s'ataca els ciutadans.

Forcadell ha acabat les seves paraules dient que defensaran la sobirania del Parlament de Catalunya i la democràcia amb fermesa. S'han compromès a treballar perquè el Parlament continuï representant tot allò que van votar els catalans.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut