Sabadell

Forcadell no es planteja la inhabilitació i medita si assistirà als actes de mobilització de l'11 de Setembre

RedaccióActualitzat

Carme Forcadell medita assistir per primer cop com a presidenta del Parlament a la mobilització de la diada de l'11 de Setembre.

En una entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Carme Forcadell ha admès l'oportunitat d'aprofitar aquesta Diada per defensar al carrer les institucions de Catalunya:

"Crec que s'han de defensar les institucions catalanes, s'ha de defensar el dret del Parlament de Catalunya a parlar de tot i a debatre sobre tot i a defensar el dret del Parlament de Catalunya a legislar sobre tot."


Com a presidenta de l'Assemblea Nacional, Forcadell va estar al capdavant de les mobilitzacions de la Diada dels anys 2012, 2013 i 2014.  Aquest seria el primer any que hi aniria com a segona autoritat del país. Forcadell, en tot cas, ha dit que els pròxims dies anunciarà quina és la seva decisió.

L'any passat, l'aleshores presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va participar en la mobilització de la Meridiana, que va coincidir amb el començament de la campanya del 27-S. Fins aleshores, no hi havia anat per preservar el caràcter institucional del càrrec de presidenta del Parlament.

En la mateixa entrevista, Carme Forcadell ha assegurat que no té en compte la possibilitat que se la pugui inhabilitar per haver afavorit un debat parlamentari i diu que encara no s'ha plantejat si acatarà o no la sentència en cas que hi hagi inhabilitació:

"És que no m'ho plantejo. Jo sempre he defensat que al Parlament es pugui parlar de tot, especialment si són temes que interessen els ciutadans d'un país. Jo l'únic que he fet és això. Sempre respectaré el que digui el poble de Catalunya i la majoria parlamentària, no un Tribunal."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut