Roda de premsa de Carme Forcadell i Anna Simó
Roda de premsa de Carme Forcadell i Anna Simó

Forcadell: "No acceptarem la censura ni ens autocensurarem"

La presidenta del Parlament compareix acompanyada dels altres membres de la mesa investigats i ha assegurat que "està en joc la democràcia"

RedaccióActualitzat

Carme Forcadell, presidenta del Parlament, assegura que "no ens doblegarem davant la voluntat censora d'aquells que volen coartar el debat parlamentari."

Ho ha dit després de la seva declaració, aquest dilluns, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Se l'acusa dels delictes de desobediència i prevaricació.

La presidenta ha comparegut aquest migdia davant els mitjans, acompanyada dels altres membres de la mesa investigats. En aquest sentit, ha dit que no permetran que "es normalitzi una excepció parlamentària":

" Els poders de l'Estat pretenen dir-nos de què podem parlar i de què no, i que la mesa els faci la feina bruta, convertint-se en un Tribunal Constitucional en miniatura. I això no passarà."

La presidenta ha dit que està disposada a pagar el preu per tenir un Parlament lliure d'ingerències:

" Si som aquí és perquè hem garantit la llibertat d'expressió dels diputats i diputades, i ho continuarem fent. Per tant, si aquest és el preu que hem de pagar per garantir que el Parlament continuï lliure d'ingerències, el pagarem gustosament."

Forcadell ha defensat la feina de la mesa i ha assegurat que "la jornada d'avui no s'hauria d'haver produït mai":

"Amb el cap ben alt i la tranquil·litat de saber que els membres de la mesa hem actuat concretament i d'acord amb les nostres funcions."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut