Carme Forcadell, aquest matí, durant la sessió de control al Parlament
Carme Forcadell, aquest matí, durant la sessió de control al Parlament
Barcelona

Forcadell i quatre membres de la mesa demanen al TC que protegeixi la democràcia

Asseguren que el govern espanyol vol anul·lar la discrepància política fent un mal ús de la justícia

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament i els quatre membres de la mesa que van permetre que es votessin les resolucions sobre el referèndum demanen al Tribunal Constitucional que protegeixi la democràcia. Protecció davant la voluntat del govern espanyol, que, diuen, vol anul·lar la discrepància política fent un mal ús de la justícia. Així, la presidenta Forcadell, el vicepresident primer de la mesa, Lluís Corominas, i els secretaris Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet han presentant un escrit conjunt d'al·legacions davant l'alt tribunal espanyol.

Afirmen que si no es permet el debat polític i es persegueix qui el permet, la democràcia desapareix. A més, també denuncien l'ús constant que fa el govern espanyol de la via penal. En aquest sentit, l'advocacia de l'Estat i la fiscalia defensen l'obertura de la via penal contra ells.

A més, també veuen darrere aquesta petició la voluntat de l'executiu espanyol d'eliminar la discussió política a Catalunya prohibint el debat i inhabilitant tothom qui vulgui exercir la democràcia més bàsica.

Anar al contingut