Carme Forcadell als estudis de Catalunya Ràdio.
Forcadell explica que la cadena no passa per Lleida per no col·lapsar el país.
Barcelona

Forcadell explica que la cadena humana de l'11 de setembre no passa per Lleida per motius de seguretat

La cadena humana-via catalana cap a la independència per l'11 de setembre no passa per Lleida per motius de seguretat. La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha explicat que no es pot bloquejar el país. Forcadell fa una crida perquè es deixin les grans ciutats per a la gent gran i amb mobilitat reduïda i demana la solidaritat de Barcelona perquè hi ha molta gent apuntada, però mal repartida.

RedaccióActualitzat
La cadena humana-via catalana cap a la independència per a l'11 de setembre no passa per Lleida per motius de seguretat. La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha explicat que no es pot bloquejar el país.

En declaracions a "El Matí" de Catalunya Ràdio, la presidenta de l'ANC ha deixat clar que no podien tancar Catalunya a la mobilitat dels ciutadans. La cadena, doncs, no pot passar per Lleida "per raons de logística i seguretat. És a dir, nosaltres hem de deixar una part del país lliure, no podem col·lapsar tot el país. La notícia l'endemà no pot ser que tot el país estava col·lapsat i que la gent que es vol desplaçar, que ve del País Valencià o que ve d'Espanya i vol anar a França no podem deixar que no passi."

Pel que fa a la gestió, Carme Forcadell demana que es vagi aviat a la cadena humana perquè cada un dels pobles serà una festa. "La cadena passa per 86 pobles i tots aquests pobles seran una festa, serà com si fos Festa Major. Des de primera hora del matí ja s'estaran fent activitats perquè la gent que es desplaci estigui bé, pugui fer coses, estigui ben acollida i els rebran, els esperaran... vull dir que estarà tot organitzat en aquests 86 pobles.

També fa una crida perquè es deixin les grans ciutats per la gent gran i amb mobilitat reduïda i demana la solidaritat de Barcelona perquè hi ha molta gent apuntada però mal repartida. Fins ara 275.000 s'han apuntat a la cadena humana. L'organització calcula que al final seran un milió.

Recordem que per participar-hi cal apuntar-se a la via.assemblea. cat
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut