Compareixença de Carme Forcadell al TSJC, el 8 de maig (Reuters)
Compareixença de Carme Forcadell al TSJC, el 8 de maig (Reuters)
Barcelona

Forcadell demana que la justícia europea es pronunciï sobre el seu cas

La presidenta del Parlament vol que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea dictamini si les decisions del Constitucional vulneren els drets a la llibertat d'expressió i a l'autodeterminació dels pobles

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament portarà l'actuació del Tribunal Constitucional a Europa. Carme Forcadell vol que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea dictamini si les actuacions del TC contra la mesa del Parlament i el referèndum d'autodeterminació contravenen la legalitat europea.

La presidenta de la cambra catalana aprofita el recurs contra l'última querella de la fiscalia per instar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè demani a la justícia europea si les decisions del Constitucional vulneren els drets a la llibertat d'expressió i a l'autodeterminació dels pobles, i la garantia d'inviolabilitat parlamentària. Pregunta si és compatible amb la seva jurisprudència "la persecució penal" per permetre la tramitació, debat i votació d'iniciatives parlamentàries relatives al dret d'autodeterminació.

D'altra banda, Forcadell ha proposat la recusació de quatre magistrats del Tribunal Superior que han pres decisions que afecten la seva imparcialitat. Entre els jutges que vol recusar hi ha el president del tribunal, Jesús María Barrientos, i la jutge instructora de les querelles en contra seva i de la mesa, Maria Eugènia Alegret.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut