Barcelona

Carme Forcadell demana la recusació dels magistrats del Tribunal Constitucional

Aquesta acció, amb la llei a la mà, pretén paralitzar qualsevol procediment "d'excepció" que pogués plantejar el Tribunal Constitucional sobre al Parlament

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha demanat la recusació dels membres del Tribunal Constitucional. Ho ha fet per sorpresa en plena reunió de la mesa de la cambra catalana per admetre a tràmit la llei del referèndum, que s'ha d'aprovar aquest mateix dimecres. La presidenta del Parlament ha recusat els magistrats del TC per la seva falta d'imparcialitat i per garantir el seu dret a defensa.

La iniciativa pretén paralitzar qualsevol procediment "d'excepció" que es pogués plantejar el Tribunal Constitucional sobre al Parlament o les funcions de la presidenta.

Recordem que els membres del TC han estat part en el procediment sobre la constitucionalitat de lleis votades al Parlament de Catalunya i, per tant, queden impossibilitats per prendre cap tipus de decisió en relació amb la presidenta, tal com reconeix la legislació internacional, que acredita que tota persona té dret a un tribunal "independent i imparcial".

En l'escrit, presentat davant del TC, la presidenta de la cambra catalana diu que no existeix en l'ordenament jurídic espanyol cap procediment que generi tanta indefensió com el que planteja aquest tribunal. En el procediment penal hi ha moltes més garanties per a l'investigat, i ni en l'estat d'excepció no es restringeixen els drets processals. És per això que la Reforma de la Llei Orgànica del TC del 2015 ha estat criticada unànimement per la comunitat jurídica, per la Comissió de Venècia i fins i tot per alguns dels mateixos membres del Tribunal.

El ple del Tribunal Constitucional ha acabat poc abans de les tres de la tarda sense veure la recusació presentada per Carme Forcadell.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut