Arrimadas i Forcadell, en la seva trobada al Parlament del mes de novembre (ACN)
Arrimadas i Forcadell, en la seva trobada al Parlament del mes de novembre (ACN)
Barcelona

Forcadell declara Arrimadas cap de l'oposició al Parlament

Tal com ja havia anunciat que faria, la presidenta del grup de Ciutadans ha renunciat al tractament protocol·lari i també a percebre les retribucions del càrrec

Actualitzat

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, ja és formalment la cap de l'oposició al Parlament. La presidenta de la cambra, Carme Forcadell, l'hi ha declarat aquest dimarts i n'ha informat la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus.

Tal com ja havia anunciat que faria, Arrimadas ha renunciat a rebre el tractament d'"honorable", a ser ordenada protocol·làriament en el lloc posterior als expresidents de la Generalitat i també a percebre les retribucions específiques que es determinessin per la seva condició i a disposar dels mitjans personals i materials que se li atribueixen.

Com a cap de l'oposició, Arrimadas té les atribucions, a més de les que li corresponen com a diputada, de ser consultada, a iniciativa del president de la Generalitat, sobre els afers de més importància per a Catalunya i la de proposar millores de l'acció del govern.

Segons l'article 76.1 i 2 del reglament, correspon al president del Parlament declarar la condició de cap de l'oposició, mitjançant una resolució, al diputat que exerceix la presidència del grup parlamentari de l'oposició amb més escons, que en aquesta legislatura és C's, amb 25 diputats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut