Carme Forcadell i els quatre membres de la mesa investigats pel TC, al Parlament
Carme Forcadell i els quatre membres de la mesa investigats pel TC, al Parlament
Barcelona

Forcadell: "Cap tribunal impedirà que en el Parlament es parli de tot"

La presidenta del Parlament i els quatre membres de la mesa investigats per la interlocutòria del TC han fet una declaració conjunta en què han dit que no preveuen la inhabilitació

Actualitzat

La presidenta del Parlament i els quatre membres de la Mesa investigats per la interlocutòria del Tribunal Constitucional han fet una declaració conjunta en què han dit que no preveuen la inhabilitació. Carme Forcadell ha comparegut a la cambra catalana acompanyada dels quatre membres sobiranistes de la mesa: Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet, de Junts pel Sí, i Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot.

Tots ells han defensat la decisió de deixar que al Parlament es parli de tot i han assegurat que cap tribunal limitarà el dret de debat, perquè això aniria en contra de l'essència del parlamentarisme. Els membres de la Mesa es neguen a "autocensurar" el debat a la cambra, tal com ha volgut deixar clar Forcadell:

"Malgrat les intimidacions, les amenaces i els requeriments, garantirem que el debat i les paraules continuen sent lliures en aquest Parlament."

A més, la presidenta i els quatre membres de la mesa han afirmat que no pas pel fet d'eliminar l'independentisme del debat parlamentari el faran desaparèixer. Nuet ha alertat que no pensen fer cap pas enrere:

"És possible que se'ns vulgui convertir en caps de turc, un avís que tallant caps la gent s'espantarà i es farà enrere de les demandes de més sobirania. No passarà, no farem cap pas enrere."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut