Carme Forcadell, aquest dilluns, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Carme Forcadell, aquest dilluns, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Barcelona

Forcadell afirma que el referèndum es farà: "Les dificultats no seran insalvables"

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la presidenta del Parlament ha assegurat que, entre les urnes o les amenaces, els comuns es posaran sempre al costat de la democràcia

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, està convençuda que l'1 d'octubre es farà el referèndum d'autodeterminació malgrat els entrebancs que continuarà posant l'estat espanyol. Forcadell ho ha assegurat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio":

"Aquest referèndum no és d'un partit polític, és dels ciutadans que volen votar. Ells volen votar en un referèndum, independentment del partit polític al qual pertanyen o voten normalment. Això és el més important (...) Ens ho posaran difícil, però de cap manera seran dificultats insalvables (...) Anirà moltíssima gent a votar i això és el que ho farà vinculant."

La presidenta del Parlament ha reiterat que la mesa del Parlament actuarà com fins ara quan arribi l'hora de tramitar la llei del referèndum:

"Al Parlament s'ha de poder parlar del referèndum. Només faltaria! Aquesta és la meva feina. Si no fes això, potser estaria més tranquil·la. Però jo no tindria la consciència tranquil·la. Jo he de fer la feina per la qual em van votar."

Forcadell també ha dit que els comuns es posaran al costat de la democràcia:

"Han deixat moltes portes obertes. Jo crec que ara el que han de treballar és perquè aquesta porta s'obri del tot. Van deixar obert també que cridarien a la participació. Jo també tinc una cosa molt clara i és que els comuns, entre les urnes i els vots o les amenaces i les coaccions, sempre triaran les urnes i els vots, sempre."

Carme Forcadell ha qualificat de disbarat les declaracions del portaveu del PP, Pablo Casado, equiparant el que qualifica de purgues de Puigdemont amb Maduro i amb ETA.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut