Barcelona

"Forasters" i "Bienvenido a Farewell-Gutman", les favorites dels premis del cinema català

L'Acadèmica del Cinema Català ha fet públics els nominats a la primera edició dels premis Gaudí. "Forasters", de Ventura Pons, i "Bienvenido a Farewell-Gutmann", de Xavi Puebla, acumulen cadascuna deu nominacions. "Transsiberian" i "Vicky Cristina Barcelona" les segueixen de prop amb sis candidatures.

Actualitzat
A la millor interpretació masculina hi opten Javier Bardem per "Vicky Cristina Barcelona", Jordi Dauder per la pel·lícula "Azaña",  Lluís Soler per "Bienvenido a Farewell-Gutmann" i Joan Pera per "Forasters". En la categoria femenina estan nominades Anna Lizarán per "Forasters", Belén Fabra per "Diario de una ninfómana", Sílvia Munt per "Pretextes" i Anna Fernández per "Bienvenido a Farewell-Gutmann".

Els nominats a la millor interpretació masculina secundaria són: Pep Antón Muñoz per "Bienvenido Farewell-Gutmann"; Fermí Reixach per "El Greco", Dafnis Balduz per "Forasters" i Tony Corvillo per "La reencarnació". Penélope Cruz per "Vicky Cristina Barcelona", Llum Barrera per "Diario de una ninfómana", Judith Uriach per "La reencarnació" i Rebeca Comerma per "No me pidas que te bese porque te besaré" opten a la categoria de millor secundària femenina.

Xavi Puebla per "Bienvenido a Farewell-Gutmann", Albert Serra per "El cant dels ocells", Ventura Pons per "Forasters" i Sílvia Munt per "Pretextes" són candidats al premi a la millor direcció.

La categoria de millor pel·lícula està subdividida en tres. Una és la de millor pel·lícula en llengua catalana, i hi estan nominades "El cant dels ocells" d'Albert Serra, "Forasters" de Ventura Pons, "Myway" de Josep Antoni Salgot i "Road Spain" de Jordi Vidal.

La segona és millor pel·lícula en llengua no catalana. Aquí opten al premi Gaudí "Bienvenido a Farewell-Gutmann" de xavier Puebla, "No me pidas que te bese porque te besaré" d'Albert Espinosa, "Transsiberian" de Brad Anderson i "Vicky Cristina Barcelona" de Woody Allen. 

La tercera categoria és la de millor pel·lícula europea. Els nominats són "Camino" de Javier Fresser, "La duquesa de Langeais" de Jacques Rivette, "Happy, un cuento sobre la felicidad" de Mike Leigh i "Retorno a Brideshead" de Julian Jarrold.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut