El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, en una imatge d'arxiu
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, en una imatge d'arxiu
Roma

Fonts del govern italià desmenteixen cap acord per ser tutelats i parlen d'acceptar "consells"

Fonts del govern italià han desmentit que hi hagi un acord amb el Fons Monetari Internacional (FMI) per supervisar les reformes econòmiques de l'executiu. Les mateixes fonts han assegurat al diari italià "La Repubblica" que només es demanarà "consell" a l'FMI sobre l'aplicació de les mesures requerides per la Unió Europea al primer ministre italià, Silvio Berlusconi, durant l'últim Consell Europeu.

Actualitzat
Segons un alt càrrec de la Unió Europea, citat per l'agència Reuters, Itàlia hauria acceptat que l'FMI i la Unió Europea monitoritzessin el pla de reformes implementat pel govern Berlusconi i els progressos derivats en els camps de les pensions, la feina i les reformes estructurals.

No obstant això, fonts del govern italià citades pel diari "La Repubblica" han desmentit parcialment l'acord per ser tutelats i diuen que es tracta simplement d'acceptar ser "aconsellats" per l'FMI, sota la responsabilitat de la Comissió Europea, ja que "és tota l'àrea euro la que està sota pressió, inclosa Espanya i Itàlia".

El primer ministre francès, Nicolás Sarkozy, ha precisat aquest dijous que "han pres nota" de les reformes realitzades pel govern italià, però ha recalcat que el problema "no és el contingut, sinó si seran aplicades".

Anar al contingut