Mitjans de comunicació fent guàrdia davant la seu de Método 3 (Foto: EFE)
Mitjans de comunicació fent guàrdia davant la seu de Método 3 (Foto: EFE)
Barcelona

Fons reservats de l'Estat per espiar caps dels Mossos i la família Pujol amb detectius privats

Dos exdetectius de Método 3 haurien rebut fons reservats dins l'operació Catalunya. La denúncia, presentada per l'exdirector de l'agència, apunta que haurien cobrat fins fa dos mesos

Actualitzat
Dos detectius privats, extreballadors de l'agència Método 3 haurien estat cobrant de la Policia Nacional per fer seguiments a comandaments dels Mossos d'Esquadra i a la família Pujol. Això és el que el setembre passat va denunciar als Mossos Francisco Marco, exdirector de Método 3, que manté diversos litigis amb els dos detectius, Antonio Tamarit i Julián Peribáñez.

Marco denuncia que s'hauria pogut incórrer en malversació de fons públics perquè els dos sous de 1.500 euros que haurien rebut mensualment els dos detectius -des del 2013 i fins a finals de l'any passat- provenien dels fons reservats de l'Estat. El denunciant va aportar missatges de Whatsapp entre un dels detectius i la seva exparella, en què es faria referència a "El Bigotes", Antonio Jiménez Raso, exinspector a Barcelona de la Policia Nacional, prejubilat. "El Bigotes" seria qui hauria fet els encàrrecs als dos detectius.

En una conversa amb TV3, el detectiu Peribáñez nega que hagi fet aquests treballs i que hagi cobrat de la Policia Nacional. Considera que Francisco Marco està enganyant la justícia i valora si presentarà una altra querella contra ell. Per defensar-se, també s'aferra al fet que la justícia ha arxivat aquesta causa.

L'Audiència de Barcelona creu que no hi ha proves per pensar que s'han fet pagaments amb diner públic. Tal com publica el diari "Ara", la història no acaba aquí; la setmana passada, l'exparella de Peribáñez el va denunciar per amenaces. És ella qui té les converses i la informació que apuntarien que hi hauria una trama des de Madrid per fer seguiments de polítics i policies de Catalunya.  
Anar al contingut