Barcelona

Foment vol tenir un diagnòstic precís de la situació de Renfe en 2 o 3 dies per començar a actuar

El secretari d'estat d'Infraestructures i Planificació, Víctor Morlán, ja s'ha instal·lat al que serà el seu despatx els pròxims mesos: la delegació del govern a Catalunya. Des d'allà ocuparà el càrrec de màxim responsable del centre coordinador que ha de resoldre els nombrosos problemes que afecten el servei de Rodalies de Renfe. En declaracions a Televisió de Catalunya, Morlán assegura que en dos o tres dies tindran un diagnòstic precís de la situació i podran començar a adoptar les mesures necessàries, algunes de les quals espera que tinguin repercussió immediata i d'altres a més llarg termini.

Actualitzat
El Ministeri de Foment va constituir aquest dissabte el Centre Coordinador d'Operacions Ferroviàries Barcelona 2007 i el seu president, Victor Morlán, no ha perdut ni un segon a posar-se mans a la feina. Ja ahir a la tarda va mantenir les primeres reunions amb els responsables del servei per començar a recollir informació que li permeti fer-se una idea de quina és la situació i què es pot fer per resoldre els problemes.

D'aquí a dos o tres dies vol tenir un diagnòstic i començar a adoptar mesures. Entre els aspectes en què més ràpid es vol incidir, i que per les seves característiques pot tenir una repercussió immediata, és el de la manca d'informació. Aquesta ha estat precisament una de les queixes més generalitzades dels usuaris al llarg d'aquests últims mesos davant el degoteig incessant de retards, interrupcions i avaries.

El centre ja treballa, doncs, per seguir les possibles incidències i controlar les obres de l'alta velocitat fins a finals d'any, moment en què està previst que l'AVE arribi a l'estació de Sants. De moment, en el seu primer dia de funcionament, a l'estació de Sants els trens han funcionat amb normalitat i només s'han registrat retards d'entre cinc i quinze minuts a les línies C-2, C-10 i C-4 a conseqüència de les obres de l'alta velocitat, que Adif ja havia anunciat divendres passat.

El president Montilla, en un sopar dels socialistes del Baix Penedès, va defensar aquest dissabte el nou operatiu que el Ministeri ha decidit posar en marxa per evitar noves incidències a Renfe, però també va lamentar que arribi tard.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut