Madrid

Foment retira la llicència a Air Comet i nolieja avions per recollir els passatgers afectats

A partir d'aquest divendres, el Ministeri de Foment posarà avions per resoldre les situacions d'extrema necessitat dels passatgers afectats pel tancament de la companyia Air Comet. Foment, que ha retirat la llicència a Air Comet per la seva insolvència, també reclamarà judicialment l'abonament dels bitllets als viatgers. L'aerolínia, propietat del president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferran, ha tancat davant la impossibilitat d'afrontar els seus deutes. Foment preveu noliejar dos avions a Lima i Bogotà i Iberia ha ofert la seva "total disposició" per buscar vols alternatius per traslladar de tornada a Espanya uns 2.000 afectats d'Air Comet abans de final d'any.

Actualitzat
El Ministeri de Foment ha comunicat a la direcció d'Air Comet la retirada de la llicència de vol a causa de "la seva situació d'insolvència" i per evitar els possibles "problemes de seguretat" derivats de la fallida, que ha afectat prop de 7.000 passatgers, segons ha confirmat la secretària d'Estat de Transports, Concha Gutiérrez.

"La situació d'Air Comet és de fallida", ha declarat Gutiérrez, que ha explicat que "la retirada de la llicència es porta a terme per si la insolvència pogués derivar-se en una situació de manca de seguretat", una seguretat que "en tot moment ha estat garantida mitjançant controls continus" per part d'Aviació Civil. La secretària d'Estat de Transports ha confirmat que Air Comet "no ha presentat cap pla" d'atenció i reubicació dels passatgers.

A partir d'ara Foment assumeix el dispositiu "de caràcter humanitari" del trasllat dels 7.000 passatgers afectats, entre els quals tindran prioritat els viatgers que es trobin en ruta, amb el primer trajecte realitzat, i s'estudiaran les situacions individuals d'emergència.

Gutiérrez ha explicat que el Ministeri s'ha posat en contacte amb les companyies que operen a Llatinoamèrica per reubicar els passatgers en altres vols i ha indicat que per aquest dimarts "no hi ha avions disponibles", però que a partir d'aquest divendres es podrien començar a noliejar avions, i que els primers a enlairar-se "podrien ser dos vols a Lima i Bogotà". L'objectiu de Foment és mantenir el dispositiu per noliejar avions fins al pròxim 26 de desembre, per traslladar així tots els passatgers afectats, la majoria d'origen llatinoamericà, a les seves destinacions coincidint amb el Nadal, i que puguin passar així aquestes dates amb els seus familiars.

No obstant això, s'estudiarà "cada cas individual" tenint en compte aquells que estan "en ruta" i els que justifiquin "una necessitat urgent", encara que no va aprofundir en les prioritats que s'establiran.

Gutiérrez ha recordat que la Direcció General d'Aviació Civil, que depèn del Ministeri de Foment, ha habilitat tres números de telèfon (915 978 321, 915 975 075 i 915 977 231) per facilitar informació als passatgers o usuaris d'Air Comet.  Així mateix, Aviació Civil ha habilitat una oficina al carrer Ribera del Loira, 46, a Madrid, perquè tots els usuaris i afectats puguin recollir informació o presentar les reclamacions pertinents.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut